•   Prihlásiť / Vytvoriť účet
Prázdne PDF v prehliadači Chrome

Prehliadač Chrome má od niektorej novšej verzie (v súčasnosti verzia 41) chybu v prednastavenom zabudovanom prehliadači. Táto chyba spôsobuje, že PDF tlačivá sa vždy zobrazujú ako prázdne a to aj napriek tomu, že sú v skutočnosti správne vyplnené. Problém súvisí so správnym renderovaním fontov a je diskutovaný na viacerých odborných fórach.

Nakoľko nám viacerí užívatelia portálu hlásili chybu na portáli ako "zobrazuje sa mi prázdne PDF tlačivo", odporúčame pre vyriešenie problému skúsiť niektorú z nasledovných možností:

  • vypnite si prednastavený chybný PDF prehliadač v Chrome takto:
    1. ako URL linku napíšte chrome://plugins
    2. vyhľadajte plugin Chrome PDF Viewer a kliknite na Disable (Zakázať)
  • pre otvorenie PDF súborov použite iný prehliadač, než Chrome, napr. Firefox alebo Internet Explorer. Je v poriadku použiť Chrome pre vyplnenie formulára, avšak PDF si namiesto otvorenia online priamo v prehliadači radšej uložte do počítača a až potom otvorte v Adobe Readeri.
  • vytvorené PDF tlačivo si najskôr uložte u seba v počítači a až potom otvorte v PDF prehliadači, napr. Adobe Readeri.
  • skúste otvoriť tlačivo na inom počítači.
  • ak si odošlete PDF tlačivo na svoj email, uložte si jeho prílohu taktiež najskôr vo svojom počítači a otvorte Adobe Readeri.
  • to isté platí aj pre prehliadanie PDF ako príloh vo verejných emailových účtoch (gmail.com, hotmail.com apod.). Tieto služby taktiež nedokážu vytvoriť plnohodnotný náhľad PDF súborov priamo online a je potrebné si najskôr uložiť PDF súbory z týchto emailov do svojho počítača a potom ich otvoriť v niektorom PDF prehliadači (napr. Adobe Reader, alebo pozrite Zoznam PDF prehliadačov - PDF Viewers).
Obr. 1 - Zakázanie prednastaveného chybného zabudovaného PDF prehliadača v Chrome/Safari
.:: Team iPDF.sk ::.