•   Prihlásiť / Vytvoriť účet
Platby platobnými kartami cez PayPal

PayPal platby predstavujú bezplatné kompletné profesionálne riešenie pre zákazníkov ako aj kupujúcich vo viac ako 100 krajinách. Ich spustenie na portáli ipdf.sk rozširuje možnosti platby pre daňovníkov podávajúcich si daňové priznania zo zahraničia a užívateľov, ktorí nemajú možnosť zaplatiť prostredníctvom spoplatnenej SMS správy. Platby sú dostupné na portáli od 01.03.2014.

Zaplatenie platobnou kartou (akceptované sú Visa, MasterCard, Maestro, American Express, Discover) je dostupné pre všetkých registrovaných užívateľov na portáli ipdf.sk. Zaplatenie je možné po prihlásení v sekcii Balíky služieb, kde má užívateľ možnosť zvoliť si spôsob platby cez PayPal. Samotná platba prebieha mimo portálu ipdf.sk presmerovaním na portál PayPal.com, kde užívateľ zadáva údaje o platbe a je informovaný o jej priebehu. Po ukončení platby je užívateľ presmerovaný naspäť na portál ipdf.sk kde sa mu zobrazí výsledná správa o úspešnosti platby. Portál ipdf.sk neukladá žiadne údaje o platobnej karte, všetko prebieha na portáli PayPal.com cez zabezpečené spojenie.

Obr. 1 - Výber spôsobu platby PayPal

Pri platbe cez PayPal sa uplatňuje nasledovné:

  • Všetky texty na portáli PayPal.com sú v angličtine, nie je bohužiaľ možné prepnúť na slovenčinu / češtinu.
  • Pre Slovensko platí, že platba kreditnou kartou je možná len súčasne s vytvorením PayPal účtu, alebo zaplatením cez existujúci PayPal účet. Nemusí to platiť pre iné krajiny.
  • Ak máte už PayPal účet, zaplatíte kreditnou kartou, ktorú už máte aktívnu v rámci svojho PayPal účtu.
  • Ak PayPal účet ešte nemáte, vytvorí sa Vám automaticky tým, že zadáte svoj email a heslo pri platbe platobnou kartou. Na zadaný email Vám príde jednak potvrdenie o platbe odoslané serverom PayPal ako aj email s aktivačnou linkou pre novovytvorený účet. Pre prvú platbu sa nevyžaduje aktivácia účtu - platba prebehne úspešne aj bez nej, pokiaľ je zadaná platobná karta platná.
  • V budúcnosti už nemusíte zadávať číslo svojej platobnej karty, ale platobná karta zadaná pri danej platbe bude automaticky spojená s Vaším emailom. Zaplatiť môžete zadaním svojho emailu (pre akékoľvek platby online, nielen pre platby pre portál ipdf.sk), alebo zvolením si karty, ktorú máte evidovanú vo Vašom PayPal účte (tzn. nezadávate už číslo karty, čo je potenciálne najrizikovejší krok v priebehu platby). Platba cez PayPal je všeobecne jeden z najbezpečnejších spôsobov platby cez internet, pri ktorom nehrozí náhodné "ukradnutie" údajov o Vašej karte. PayPal kladie bezpečnosť na prvé miesto - aj preto existuje už viac ako 14 rokov a pôsobí vo viac ako 100 krajinách.