•   Prihlásiť / Vytvoriť účet
iPDF Server - Riešenie pre firmy
Publikoval administrátor dňa 20.10.2021

Aplikácia iPDF Server je riešenie požadované dlhodobo niektorými užívateľmi portálu ipdf.sk. Ponúkame ho ako možnosť alternatívnej inštalácie iPDF portálu na samostatný virtuálny server (VPS) pre firmy a spoločnosti, ktorým nepostačuje funkcionalita portálu iPDF.sk, alebo ktoré majú špecifické požiadavky na vlastné tlačivá a dokumentový manažment.

iPDF Server je dostupný od októbra 2021 a poskytovaný je na základe Zmluvy o poskytnutí licencie a technickej podpory (Licenčná zmluva ).

Typické prípady, kedy môže byť vhodným riešením individuálna inštalácia iPDF Servera sú:

  • potrebujete implementovať vlastné firemné typy formulárov pre svojich zamestnancov alebo spolupracovníkov
  • potrebujete implementovať špecifické funkcionality - napr. exporty pre prepojenie svojich interných aplikácií s online databázou
  • využívate viac prístupových účtov a potrebujete získať prehľad, aké tlačivá vytvárajú podriadené účty
  • preferujete vlastný dizajn aplikácie, alebo ho chcete priamo integrovať s CMS manažmentom Vašej webstránky
  • vytvárate veľké počty tlačív a potrebujete mať možnosť v nich vyhľadávať, robiť exporty, dlhodobo ich ukladať apod.

Pre uvedené prípady nevie portál iPDF.sk poskytnúť vhodné riešenie bez ovplyvnenia funkčnosti alebo ohrozenia bezpečnosti pre iných užívateľov. Vhodným riešením je preto oddelenie kódu a úprava funkcionalít "šitých na mieru" - iPDF Server.

Hlavnými rozdielmi "iPDF Servera" oproti "portálu iPDF.sk" sú:

Dodatočné fukcionality pre kontrolný účet
Majiteľovi licencie "iPDF Servera" sa zobrazia v menu časti Moja zóna niektoré dodatočné linky - napr. pre získanie prehľadu o všetkých vytváraných tlačivách na portáli (prístup len na čítanie) alebo zoznamu osôb.
Platnosť licencie
Platnosť služby je kontrolovaná platnosťou licencie. Podobne ako majiteľ účtu na ipdf.sk si môže kedykoľvek preveriť platnosť služby v časti Moja zóna - Platnosť služby, tak si aj majiteľ licencie pre iPDF Server môže preveriť platnosť licencie v časti Platnosť licencie - obr. nižšie.
Obr. 2 - iPDF Server - Overenie platnosti licencie v časti Moja zóna

Cena za poskytnutie licencie závisí od konkrétnych požiadaviek na inštaláciu a konfiguráciu iPDF Servera a odvíja sa hlavne od náročnosti na údržbu aplikácie. Cena taktiež zahŕňa náklady na hosting (VPS) v prípade predžovanej licencie. V prípade záujmu Vám radi vypracujeme konkrétnu cenovú ponuku, prípadne si prečítajte viac o typoch Licencie.

Viac o aplikácii iPDF Server